En ny bunadssesong er allerede i gang!

29.05.2013

Nå er på mange måter den nye bunadssesongen allerede i gang. For på systuene hos Norsk Flid Husfliden er det først full fart fram mot alle som skal ha sine bunader klare til 17. Mai, og så er 18. mai den dagen da det renner inn med nye bunadsbestillinger til neste år.

En bunad som skal vare i generasjoner er ikke sydd over natta, så det kan være lurt å legge inn bestillingen for neste års mai-begivenheter allerede nå. En bunad fra Norsk Flid Husfliden er skreddersøm, håndbroderi og ikke minst en opplevelse. En opplevelse å få sydd, og en opplevelse å bruke etterpå. 

Det finnes flere hundre ulike bunader i Norge, og Norsk Flid Husfliden syr de fleste av dem. De forvalter den tradisjonen de er en del av, og er også med på å utvikle nye bunader etter hvert. For fortsatt er det slik at den fineste bunaden ligger gjemt i en kistebunn og venter på å bli funnet og rekonstruert.

Hver bunad har sine helt spesielle historier – om hvorfor den er akkurat sånn, hvilke tradisjoner som førte til denne klesstilen, hvem som eventuelt har brukt den tidligere, og hvor de ulike mønstrene er hentet fra. Noen bunader, som mannsbunaden fra Ålen, er en tro kopi av drakten til spelemannen Johannes Reitan fra nettopp Ålen. Andre har hentet inspirasjon fra ulike drakttradisjoner i området, og enkelte har faktisk mønsteret fra et gammelt skap i regionen som en del av broderiet.

En bunad fra Norsk Flid Husfliden er sydd spesielt for deg. Sydd for å vare i generasjoner.

Kommentarer

Gravatar profile image

03.06.13 12:47 anna Svar

wow!!!!!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten