Hurra for Norges nye barnebunad!

18.04.2012

Det er ikke hver dag det kommer en helt ny bunad til verden. Det er heller ikke så mange som vet at det jobbes kontinuerlig med utvikling av nye bunader i Norge. Et møysommelig og spennende arbeid som beriker den enestående folkedrakttradisjonen vi har her.

Norsk Flid Husfliden har spilt en sentral rolle i utviklingenav  nye bunader, og siste skudd på stammen er altså Barnebunaden. En helt ny barnebunad for hele Norge. 

Bildene av den nye barnebunaden er fra bunadboken Scandinavian Folklore vol II, av Laila Duran. Ta en titt på de flotte bunadene: www.scandinavianfolklore.com 

Det er altså ikke en bunad med tilknytning til et geografisk sted, men  som er laget med inspirasjon i Empirestilen. Denne stilen var rådende mote i Europa mot slutten av 1700-tallet. I tråd med denne har den nye barnebunaden fått en god passform med smalt skjørt og høyt liv. Den smale, fine siluetten passer godt for en barnebunad, og de solide materialene er inspirert fra samme tidsperiode. Det er blitt en vakker bunad for gutter og jenter i størrelser fra 2-12 år. Akkurat som en voksenbunad, er barnebunaden laget med justeringsmuligheter slik at den kan brukes over flere år.

For første gang er det laget en ordentlig bunad for barn i hele Norge, et kjærkomment supplement til de lokale bunadene med geografisk tilknytning som du også kan få i Norsk Flid Husfliden. Så da er det bare å begynne å glede seg til 17 mai!

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten