Ny tid i fjøset – og Stokkøya goes Wallpaper*

26.11.2010

Ny tid i fjøset –  og Stokkøya goes Wallpaper*

Én ting er å være der det skjer. Det er noe helt annet få ting til å skje – akkurat der man er. Det var utgangspunktet da trønderske entreprenører for andre gang skulle vise at Trøndelag er mer enn teknologi i kampen om tittelen som årets designspire.

Tema for årets Designspirer var "Ny tid i fjøset", og felles for de nominerte var deres felles evne til nyskaping "utenfor allfarvei" og vilje til å bruke omgivelsene til sin fordel.

Blant de nominerte var Larsville, Stella Snella, Ablemagic, Prog Skis, Sjøbygda Kunstnarhus, Skjenkestova i Skorovas og ikke minst Stokkøya Sjøsenter som stakk av med seieren!

Stokkøya goes wallpaper… For noen år tilbake var det bare en sliten campingplass på Trøndelags flotteste sandstrand. Men da Torild Langklop og Roar Svenning flyttet til Stokkøya hadde de et klart mål; De skulle skape et sted som var så spesielt at det havnet i Wallpaper.

I novemberutgaven i 2009 av det prestisjetunge magasinet ble Stokkøya Sjøsenter omtalt som et av ti steder i Skandinavia du MÅ besøke. Med god hjelp fra noen av fantastiske kokker og kreative og nytenkende arkitekter har Torild og Roar bygd opp et lite ferieparadis på Stokkøya.

Og for alle som bare er innom en tur er Strandbaren som ligger rett på stranda med utsikt over sjøen definitivt verd et besøk!

Bygget i seg selv er spennende med glassfasede mot sjøen og fantastisk utsikt. Maten på Strandbaren står ikke tilbake for noe, og er selvsagt lokal.

Blåskjell, focaccia og aioli er alltid en vinner! Det er fremdeles mulig å overnatte i telt på campingen, i tillegg til sublugarene som er en opplevelse i seg selv.

Foto: Dan Ågren, Rune Kvalsnes, Ingvild Suorza Svean og Pir II

Kommentarer

Gravatar profile image

28.11.10 21:37 Hanna Svar

Way to Go!

Gravatar profile image

30.11.10 13:41 liv Svar

Wow, jag gillar att det ar pa gransen till kitch och valdigt vackert...

Gravatar profile image

30.11.10 13:44 pernille

...har du vært der?

Gravatar profile image

30.11.10 13:43 hanna Svar

..men nå da.., når dere har vunnet denne prisen, så kan dere vel kjøpe en ordentlig kaffemaskin!?!

Gravatar profile image

30.11.10 13:50 Anonym Astmatiker Svar

Ja nå bør kaffen oppgraderes!

Gravatar profile image

30.11.10 16:43 Pålodden Svar

God idé å bruke prispengene på en fet kaffemaskin. Trakterkaffen deres står ikke til den fantastiske maten.

Gravatar profile image

09.12.10 21:24 Siv Svar

Hahah artig at den der kaffen deres alltid kommer opp som tema! Nå synes jeg den har blitt snakket om så mye at dersom jeg kommer ut dit nå og får perfekt espresso fra ny maskin - ja da blir jeg nesten litt skuffa! :D

Gravatar profile image

05.05.11 13:12 Kamberley Svar

There’s a screet about your post. ICTYBTIHTKY

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten