3. pris i IDA, International Design Award til Norsk solcellelampe

11.05.2011

3. pris i IDA, International Design Award til Norsk solcellelampe

K8 industrideign, som siden 2009 har satset spesifikt på grønne design-løsninger, mottar søndag 15. mai 3. prisen i IDA, International Design Awards USA, med solcellelampen Bell i kategorien for ”Sustainable Living/Environmental Preservation-Proffessional, Alternative energy Source Equipment”. Gratulerer, og god tur til Los Angeles!

Prosjektet startet som et Beyond Light prosjekt initiert av beyond Risør, og ble stillt ut i 2010. Bakgrunnen for løsningen er at det bor ca 2 milliarder mennesker “off grid”. Disse har ikke tilgang til strøm fra et elektrisk nettverk slik vi har det.

I dag bruker dessuten disse menneskene i all hovedsak parafin som lyskilde. Det er en dyr og dårlig løsning. Bell er en LED-lampe som gir bedre livskavalitet for kun 30 US$, og bruker solen - en gratis energikilde! I løpet av 5 år koster det ca 3,8 US$/år å drifte BELL (inkl. ett batteriskift). En parafinlampe koster 219 US$/år (Lighting Africa). I tillegg slipper man helseskadelig røyk og os, stopper CO2 utslipp i atmosfæren, brannfaren er borte. Godt lys gir frihet til å arbeide, studere eller leke. Med 4-6 timer om kvelden kan man øke familiens inntekter med opp til 30%.

Kommentarer

Gravatar profile image

23.09.11 11:37 Øystein Svar

Rett & slett genialt!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten