Lokalt produsert håndverk - presentert med stolthet og sol fra blå himmel i Sjøgata 4

06.09.2012

Det er mye historie bak den levende butikken i Sjøgata 4 i Tromsø. Det første husflidsutsalget i Tromsø ble åpnet i november 1922. I dag huser butikken en flott bunadsavdeling, og en butikk som bugner av håndverk, garn og lokalt design fra dyktige håndverkere fra hele regionen. Her har de til og med designet sitt eget Tromsøpalmepledd. Et pledd med den fortvoksende, elskede og hatede ugressplanten Tromsøpalmen. Et sterkt symbol for Tromsø, og kanskje nettopp derfor en så stor suksess som det har vært siden det ble lansert i 2010.

Garnavdelingen og bunadsavdelingen er to ting du bør oppleve. Begge avdelinger representerer høy kompetranse og fagkunnskap på hvert sitt område – og en solid porsjon kreativitet og skaperglede. Som da de tok saken i sine egne hender og strikket sin egen sol, da solstrålene glimret med sitt fravær i sommer. Strikketoget og strikkefestivalen er to andre eksempler på det levende garnmiljøet som springer ut av butikken. I år utvides festivalen til 2 dager – enda en grunn til et Tromsøbesøk.

Bunaden er selve bærebjelken i butikken. På systua jobbes det året rundt med denne. Det er mange meter håndsøm som kommer herfra, alt utført av dyktige faglærte sydamer og bunadstilvirkere. Her legges det mye sjel og hjerte i å levere høyeste kvalitet med basis i lokalproduksjon og de retningslinjene som gjelder for bunaden.

Sjøgata var en gang Tromsøs hovedgate. I dag er det en levende gate med unike faghandler. Og i det eldste huset holder Norsk Flid Husfliden Tromsø til.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten