Sjokoladepiken fra 1933 er opphavet til en smaksopplevelse i Stavanger

23.03.2011

Sjokoladepiken fra 1933 er opphavet til en smaksopplevelse i Stavanger

I 1933 kom en mann hjem fra sin Europareise i Belgia og Østerrike med eksklusive former som han støpte hjemmelaget sjokolade i. Blant disse var sjokoladepiken. Sjokoladepiken og andre figurer ble selve varemerket på Arnes konditori i Stavanger, som etterhvert ble en attraksjon i byen.

Mange år senere, etter at gamle former og maskiner var lagret på bakrommet i flere år, tok barnebarnet Elise fram de gamle kunstene – og sjokoladepiken. I dag er Sjokoladepiken en unik cafe der sjokolade selvfølgelig har fått hovedregien. Mange av sjokoladene er spesielt utviklet med tanke på at de skal nytes sammen med en spesiell kaffe, en særegen champagne eller cognac. Og så ryktes det om en egen spesialitet; sjokoladetoast med brie og aprikossyltetøy… Det virker som det er her du kan finne din favoritt.

Kommentarer

Gravatar profile image

24.03.11 16:38 pål Svar

oj! For en fin historie! Takk for tips!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten