Made in Norway? Det er Hulda Garborg det

21.10.2011


Hulda Garborg. Nasjonal Strateg. Det er titelen på Arnhild Skres ferske og biografi om den mangfoldige og fargerike kulturpersonligheten og foregangskvinnen. Et raskt oppslag på Hulda Garborg er som en katalog over engasjement og drivende skaperkraft. Det er lettere å beskrive hva hun IKKE  gjorde enn alt det hun faktisk engasjerte seg i gjennom sitt begivenhetsrike liv.

Historien om Hulda er samtidig en historie om det norske - om oppbygging og etablering av nasjonal identitet. Så da er det kanskje ikke så rart at Norsk Flid Husfliden heier litt ekstra på Hulda Garborg når de feirer 10-årsjubileum i disse dager. Hulda var Husflidsgründer i ordets rette forstand, og en av pionerene bak det arbeidet som har lagt grunnlaget for den unike bunads- og folkedraktetradisjonen vi har i Norge i dag. 

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten