Ingen påske uten… Myten som passer så godt inn i det nasjonale selvbildet vårt

28.03.2012

Ingen påske uten… Myten som passer så godt inn i det nasjonale selvbildet vårt

Påsken nærmer seg med stormskritt, og alle har sine egne ”ingen påske uten…” Appelsiner og Kvikklunsj for de som skal på fjellet og kaffe to-go og tulipaner for de som er i byen. Og påskelam og påskekrim for alle. Eller?

På samme måte som til jul blir liksom alle nordmenn ekstra norske når det kommer til påsken. Men titter man litt under overflaten stemmer det kanskje ikke helt. Ta myten om påskefjellet for eksempel. Det er ca tre prosent av oss som tilbringer påskeferien på en hytte til fjells, men det passer så godt inn i et dominerende nasjonalt selvbilde at vi tror det er dit alle drar, og snakker om det er helt tomt og stille i byen. Litt på samme måte som vi tror alle spiser ribbe til jul, mens 150.000 av oss spiser Grandiosa.

Men det går an å være litt ekstra norsk i påsken på mange andre måter enn å dra på påskefjellet. Hos Norsk Flid får du norsk design – som både passer på fjellet og i byen og hvor du måtte ønske å være i påsken.

Rørospleddene går aldri av moten og passer inn over alt. Tøflene fra Klavenss, som er spesiallagd for Norsk Flid, er en liten favoritt som passer inn overalt – litt som Birkenstock sandalen egentlig. Tuva Tøv har også et stort antall tøfler og alle mulige andre produkter i tovet ull fra Stadsbygd i Trøndelag. Og turkoppene fra Killi.., kaffe må en jo ha uansett hvor man er!

 

God Påske til alle sammen, uansett hvor du skal, fra oss i MadeinNorwayNow!

Kommentarer

Gravatar profile image

28.03.12 14:04 Hanne Nielsen Svar

hehe. Takk. Dette var en fin og annerledes påskeartikkel. God Påske til alle dere også!

Gravatar profile image

28.03.12 14:19 pål Svar

Jeg fikk så fine bilder av påskefjellet. Fylt til fjellet av kvikklunch, gul swix, solorkelamer, apelsinbåter, filttøfler, solbriller, solrøde neser og lukten av våt ull. Norske påskevibber - idyll.

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten