Ja vi elsker Mariusgenseren

20.03.2009

Ja vi elsker Mariusgenseren

Skisjarmør og stilkjører Marius Eriksen.  Også kjent fra filmen Troll i ord hvor han spiller kjekk skiinstruktør som forfører dansk skiturist. Konstant iført mariusgenser...

Like under bunaden og langt over brunosten rager Mariusgenseren som norsk design- og stilikon. Norges suverent mest strikkede genser herjer igjen etter noen år på loftet. Det antas at det er solgt opp mot fem millioner mønstre, og når hvert mønster kan bli til flere gensere, er antallet Mariusgensere temmelig formidabelt.

Hvert tiår har sin Mariusboom, og nå er vi altså i gang igjen. Alle skal plutselig ha genseren som fikk sitt navn etter skisjarmør og filmstjerne Marius Eriksen, bror til OL-vinner Stein Eriksen.

Og inn fra sidelinjen kommer to lykketroll fra en nedlagt jernbanestasjon på Tonsåsen i Valdres med et Japansk motehus i ryggen og lanserer Marius 2.0 eller 3.0 eller noe sånt med sin versjon av Mariusgenseren med strikkede SpaceInvaders med røtter tilbake til legendariske Atari. Arne & Carlos nye versjon er Marius så god som noen, men med akkurat den nødvendige mangelen på respekt som gir nytt liv til gamle klassikere. Og da våkner Tine som skal ha brunostkampanje og kler opp en svensk skater i japansk/norsk Mariusgenser sammen med G 35. Og dermed har Marius fått en runde til i kongeriket. Det blir neppe den siste.

Mariusgenser strikk

Mariusgenser med Space Invaders. Og brunost.Produktplassering på norsk. Alle hovedrolleinnehaverne i filmen Troll i ord hadde strikkkegensere fra Unn Søyland Dale. Men også på andre viktige samfunnsarenaer gir mariusgenseren kred. Som Gro Harlem Brundtland på budsjettkonferanse, og en lett og luftig antrukket kronprins på joggetur i Oxford.

Mariusgenser

Fra høsten 2008 er det mulig å skaffe seg genseren uten å kunne strikke. Nå tillates det for første gang i Marius-historien at den fabrikkstrikkes og ferdigproduseres. I tillegg opptrer mønsteret på skateboards, t-skjorter og til og med babybodyer fra Ugly.Kommentarer

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 Toto Svar

Hehe, meeget diskret produktplassering i norsk film! Alle hovedrolleinnehaverne kjører samme genser, og en av dem er på vei til å fleske til med mariusgenser nr 2? Tror jeg må se Troll...

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 Marilou Svar

virkelig fantastisk bilde!!

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 Marius Svar

Kongen er helt konge i mariusgenser og shorts! Hahiho

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 M.E Svar

Hvem fører / produserer originale Mariusgenseren? Kan ikke se det står :-)

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 ine Svar

...tror det er Dale som sitter på oppskriftene (mønsterne), men du får ihvertfall kjøpt mønster og garn og kanskje også ferdig mariusgenser hos Norsk Flid Husflden. Vet at de har damer som kan strikke på bestillling. Mariusgenseren er jo en klassiker, så du finnner kanskje en på en bruktbutikk. Selv om de nok forsvinner fort...!

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 ABC Svar

Sandnes eier rettighetene til strikkeoppskriftene (kjøpte dem for en hundrings eller noe slikt på femtitallet). Rauma har enerett på ferdigstrikket Marius :-)

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 ABC Svar

http://raumaull.no/index.php?mid=3&uid=12&option=content&id=9 :-)

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 juna Svar

den spaceinvaders genseren er dritt stygg, ser ut som en billig kopi av Mariusgensern jo.

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 ping Svar

...er vel en variant? kan jo si hva man vil, men kult at noen lager sin egen da! dessuten er det litt spesielt at kolleksjonen er for et japansk motehus. Den kom langt den mariusgenseren!

Gravatar profile image

28.02.12 12:14 Jippipippi

Jeg synes de er sååå kule! Og så er det jo den inni genseren som skaper hele uttrykket, så en sånn genser kan jo være sinnsykt kul på riktig person! På min pappa på 58 hadde det jo sett skikkelig morsomt ut! :D

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten