Julie Skarlands klær har vært på forsidene til Vouge, Elle og The Face. Nå har hun tatt skrittet fra Eventyrland til Hindustan.

13.10.2010

Julie Skarlands klær har vært på forsidene til Vouge, Elle og The Face. Nå har hun tatt skrittet fra Eventyrland til Hindustan.

Julie Skarland, en av Norges få designere med et designerliv i Paris, etablerte sitt eget motedesignfirma, Julie Skarland/Princess Factory allerede i 1991 og åpnet egen butikk i Paris i 1998.

Hun utviklet tidlig en særpreget stil, en slags poetisk folklore, inspirert av norsk natur og folkeeventyr. Etter nesten 20 år i Paris, flyttet Julie Skarland til India i 2005.

Julie har nå tatt skrittet fra Eventyrland til Hindustan. Hennes første utstillig som klesdesigner i 1991 het Alice i Eventyrland, på lørdag åpnet hun utstillingen Alice in Hindustan på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Årene i India har tilført nye elementer til Skarlands design, noe som vises tydelig i utstillingen. Stoffene er håndvevde og ornamenterte og indisk håndverk er kombinert med europeisk formgiving.

Produksjonen er selvsagt etisk og miljøvennlig.

Kommentarer

Gravatar profile image

14.10.10 08:20 haaland Svar

wow... nydelige kreasjoner!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten