Norsk flid til påske – designet på Fosen, i Otta, og av Snøhetta og Bjarne Melgaard!

21.03.2013

Det er vel kjent at det er en myte at alle nordmenn drar til fjellet i påsken, men uansett om man er i byen eller på fjellet eller ved sjøen for den saks skyld, er påsken en perfekt tid for norsk flid. Gode materialer til å være ute eller inne i de aller første vårdagene.

 

Fosenbaserte Tuva Tøv har nesten alt man kan tenke seg i ull. Votter i ulike farger og mønster, luer, sitteunderlag og det man måtte ønske seg. Produktene til Tuva Tøv er tovede, og holder derfor ekstra gost på varmen. Noen av våre favoritter er vaffelmønsteret (som finnes i regnbuens farger), samt mønstrene med 8-blads rose og tre. Også disse finens i ulike fargekombinasjoner. Og ellers er jo turkoppene i tre fra Killi en klassiker på tur!

Nå er vårkolleksjonen med rørospledd lansert – og i år er to av nyhetene  ”Color Noise” og ”Islandskap”, begge designet av Snøhetta. Røros Tweed har i mange år samarbeidet med noen av Skandinavias fremste designere og tekstilkunstnere, og i år har de utvidet sitt nettverk av formgivere med to nye representanter – Snøhetta og Bjarne Melgaard.


I september i fjor åpnet Snøhetta og Bjarne Melgaard utstillingen «A House to Die in» på Institute of Contemporary Art (ICA) i London. Dette er en utstilling der Melgaard har tegnet en ferdiginnredet enebolig til seg selv, og Snøhetta har prosjektert og bygget huset (en delvis modell i én til én-størrelse, i første omgang). Til denne utstillingen ble altså Røros Tweed engasjert til å veve et 500 kvadratmeter stort gulvteppe. Teppet ble designet av Snøhetta med utgangspunkt i Melgaards motiver. Noen av de andre nyhetene som er til salgs nå i vår er også fra Melgåårds kolleksjon, disse kommer vi til å presentere etter hvert. Er du utålmodig er det bare å stikke innom nærmeste Norsk Flid Husfliden. God Påske!

 


Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten