Ekte håndverk til jul

06.12.2012

Virkelig klassisk håndverk til julen er Karen Bit Vejles fantastiske papirklipp – bilder av papir og luft. Her får du små hjerter til juletreet, juletrær til bordet og ballerina bulldog med alle sine magiske powertools til å henge i vinduet.


Hvert papirklipp er unikt, både i form og utførelse siden de klippes for hånd av flittige hender i Trondheim. Og så har også hvert klipp en egen historie som er et eventyr i seg selv.

En annen papirklipper, mer kjent for sine eventyr, sa en gang at ”At klippe, det er den første Begynnelse for Digteriet”. Denne dansken var eventyrforfatteren H.C. Andersen, som i sin tid også var en av Danmarks mest kjente papirklippere. Han hadde alltid pennen og saksen med seg i lommen sin. Så er det kanskje fra han Karen Bit Vejle har hentet deler av sin inspirasjon… Uansett har hun nådd langt. For bare fire år siden lå papirklippene til Karen Bit Vejle under teppet på stuegulvet hjemme i Trondheim – nå vil hele verden se dem.

I mars dekorerte hun blant annet vinduene til motehuset Hermes i København, deretter skal hun stille ut Slow Art på Nationalmuseet i Stockholm og senere venter The Turnblad Mansion i Minneapolis og deretter Beijing i Kina…for å nevne noen. Og du kan altså få ditt eget håndklippede eksemplar til jul. Du får kjøpt dem hos Norsk Flid Husfliden.

 

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten