Tripp Trapp til New York

15.08.2012

I år fyller Tripp Trapp stolen fra Stokke, designet av Peter Opsvik, 40 år. Og den er vel så aktuell som noen gang. Den er fortsatt den eneste barnestolen som kan følge deg fra spedbarn til voksen, og som er like trygg og komfortabel hele veien.

Nå er Tripp Trapp også å finne på MoMA i New York på utstillingen Century of the Child: Growing by Design, 1900-2000. Rett og slett en stor utstilling om design for barn som tar for seg alt fra skolearkitektur, klær, lekeplasser, bøker og mye mer for å se på individuelle og kollektive visjoner for barnas verden.

Peter Opsvik ble selv inspirert av sin egen sønn Thor da han utviklet Tripp Trapp konseptet i 1972. Thor hadde vokst ut av sin gammeldagse barnestol, men var fremdeles altfor liten til å sitte på en voksenstol og strevde derfor med å finne en god sittestilling ved familiens bord. Som han selv beskriver det på nettsidene til Stokke: Som han selv beskriver det på nettsidene til Stokke: “I 1972 var de eneste sittemøblene for barn fra toårsalderen og oppover spesielle, lave stoler, samt vanlige stoler laget for og beregnet på voksne. Mitt mål var at én stol skulle passe til personer av alle størrelser på en naturlig måte, og ved det samme bordet. Håpet mitt var at dette ville gjøre det til en hyggeligere opplevelse å sitte ved bordet, og gjøre det enklere å utføre aktiviteter der.”

Opsvik begynte å løse ”problemet” med å tegne opp strekmennesker i ulike størrelser hvor alle satt med albuen i bordhøyde og føttene på noe fast. Resultat ble en stol i tre med to regulerbare flater, og en skrå, solid rygg. Det ble kanskje den største norske designklassikeren noen sinne: Tripp Trapp stolen. Det er solgt over åtte millioner av den i over 60 land verden rundt…

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten