Fra under teppet på et stuegulv i Trondheim til Hermes og resten av verden!

20.01.2012

Fra under teppet på et stuegulv i Trondheim til Hermes og resten av verden!

For bare fire år siden lå papirklippene til Karen Bit Vejle under teppet på stuegulvet hjemme i Trondheim – nå vil hele verden se dem. I mars skal hun blant annet dekorere vinduene til motehuset Hermes i København, deretter skal hun stille ut Slow Art på Nationalmuseet i Stockholm og senere venter The Turnblad Mansion i Minneapolis og deretter Beijing i Kina…, for å nevne noen.

Karen Bit Vejle dikter de mest fantastiske bilder med sine papirklipp. Vi har tidligere fortalt historien om Ballerina Bulldog og hennes powertools. Utstillingen som nå står på The Royal Cafe i København forteller blant annet historien om musen Frank, som egentlig heter Bjørn, om en jålete kråke og en arbeidsom maur, forkledd som veps. Alt sammen omsluttet av de lekreste blondelipp. Les mer om dette i Bergens Tidene.

En annen danske, mer kjent for sine eventyr, sa en gang at ”At klippe, det er den første Begynnelse for Digteriet”. Denne dansken var eventyrforfatteren H.C. Andersen, som i sin tid også var en av danmarks mest kjente papirklippere. Han hadde alltid pennen og saksen med seg i lommen sin. Så er det kanskje fra han Karen Bit Vejle har hentet deler av sin inspirasjon… Uansett er de verdt et besøk, alle henees fantastiske eventyr i papirklippenes verden!

Mindre papirklipp av Karen Bit Vejle får du kjøpt hos Norsk Flid Husfliden. Jeg anbefaler alle å ha sin egen ballerina med powertools – fordi en dag vil du trenge henne - og hun vil være der!

 

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten