Touch Magazine - for alle

02.08.2011

Touch Magazine - for alle

Hvorfor finnes det ikke bøker og magasiner som både blinde, svaksynte og seende kan sette like stor pris på? Det var spørsmålet Eilin Bergum stilte seg før hun begynte å utvikle publikasjonen ”Touch”. Touch er ikke noe som faller inn i noen av de publikasjonskategoriene man har i dag, det er rett og slett noe helt nytt - Litt glanset ukepresse, litt trendmagasin, litt tegneserie, litt coffee table book – og ikke minst er den for alle! Touch er på en måte en ”voksenutgave” av følebøker for synshemmede barn.

Både seende og synshemmede lesere vil oppleve tegninger tredimensjonalt i Tuch, kombinert med artikler, dikt, illustrasjoner og lyd fra cd. Sterke farger og svellepapir som gir opphøyet strek er brukt i tekst og illustrasjon. Resultatet er nytt, funksjonelt og ikke minst utrolig spennende visuelt med en fantastisk strek i illustrasjonene.

Og det er selvsagt ikke tilfeldig at Eilin valgte å gjøre et prosjekt for blinde og svaksynte. Hennes nå avdøde onkel, Åge Nigardsøy, var leder i Norges Blindeforbund og hadde utrolig mye kunnskap om kommunikasjon mellom svaksynte og seende som han formidlet videre. Han glødet for at blinde skulle få muligheten til å utvikle sine kreative ferdigheter på lik linje med seende, og denne gløden har tydeligvis smittet over på Eilin.

Touch ble utviklet som bacheloroppgave etter tre års studier av grafisk design på Ravensbourne i London, og hun vant Unge Talenter 2011 i kategorien design for alle. Så håper vi bare at prototypen blir til noe mer så vi alle kan få nyte både de visuelle, taktile og auditive kvalitetene!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten