Et bibliotek på Vennesla – Vakrest i verden (?)

15.03.2012

 Et bibliotek på Vennesla – Vakrest i verden (?)

Biblioteket på Vennesla som åpnet 29. Oktober i fjor har raskt fått stor internasjoal oppmerksomhet. Nettavisen the Huffington Post spør om biblioteket er det vakreste i verden, Wallpaper skriver at biblioteket er en bygning med sterk identitet og et offentlig rom ”fit for the 21st century”, og nå tror de fleste som kan seg på det at det kommer til å vinne statens byggeskikkpris også.

En fantastisk romfølelse, flott materialbruk og selvsagt lavenergi – dette er Biblioteket for alle, også de som ikke liker bøker. For her er det fantastisk å bare være, eller eventuelt ta seg en kaffe i cafeen.

Biblioteket er en stille, åpen hage midt i byen. Bygningen er tegnet av det velrennomerte arkitektbyrået Helen og Hard fra Stavanger. Deres innfallsvinkel på oppgaven var å lage en bærekraftig offentlig bygning – både med tanke på miljøet og det sosiale, for besøkende og for de som skal jobbe der.

Under utvuíklingen ble det jobbet i tett samarbeid med brukergrupper og med å legge til rette for den stadige, kontinuerlige endringen av et moderne bibliotek. Og resultatet taler for seg selv.

Og alle er velkommen til å oppleve det. Enjoy.


 

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten