Sverre Fehn lever…

21.01.2011

Sverre Fehn lever…

Om ikke evig, så overlever store arkitekter gjerne seg selv. Sverre Fehn – en av vår største – har etterlatt seg markante spor gjennom sin nordiske, poteiske modernisme.

Bremuseet i Fjærland er ett av dem, den nordiske paviljongen i Venezia et annet.

I 1997 mottok han Pritzker-prisen, og dermed den høyeste anerkjennelsen en arkitekt kan få. Da designmagasinet Wallpaper presenterte norske bygg i et reisebrev fra Norge, ble begrepene ”poetisk” og ”guddommelig” brukt for å beskrive den norske arkitekturen.

Gyldendalhuset er et av byggene som trekkes frem. "Eksteriøret og interiøret finner sin dialog mellom det ekstremt moderne og det tradisjonelt maleriske," skriver Wallpaper om en av Sverre Fehns siste store arkitektoniske bragder.

Fehn døde 23. februar 2009, men kan fortsatt oppleves og nytes.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten