Frode Rinnan - arbeiderbevegelsens husarkitekt.., idrettsarkitekt.., kjært barn har mange navn. Og i dag er det boklansering på DogA

15.09.2010

Frode Rinnan - arbeiderbevegelsens husarkitekt.., idrettsarkitekt.., kjært barn har mange navn. Og i dag er det boklansering på DogA

Arkitekten Frode Rinnan er kalt både ”idrettsarkitekt” og ”arbeiderbevegelsens husaritekt”. Tittelen som ”idrettsarkitekt” fikk han først og fremst etter at han som sjefarkitekt for de 6. olympiske vinterleker i Oslo 1952 tengnet flere idrettsanlegg som ble stående som sentrale markører i Oslos byprofil: Holmenkollbakken, Bislett stadion og Jordal Amfi. Andre viktige idrettsanlegg fra Rinnans kontor var Frognerbadet og Njårdhallen.

Rinnans største prosjekt var nok imidlertid regulering og uttegning av store deler av Oslos drabantbyer. Han stod i spissen for det største boligprosjektet i norsk historie: drabantbyene rundt Østensjøvannet, sør-øst i Oslo. På Lambertseter planla han Norges første drabantby, der moderne humanistiske hagebyteorier lå i bunnen for prosjektene. Rinnans motto var “boliger for folk flest” og han avviste fuksjonalismens stilproblematikk og understreket alltid den tyske sakligheten som sitt modernistiske forbilde.

I dag, 15. Septenber, er det boklasering i atriet på DogA; Veslemøy Kjendsli har skrevet bok om samfunnsarkitekten Frode Rinnan. Hun vil fortelle om hans sosiale boligprosjekt og lese fra boka. Vel møtt!

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten