St. Olavs Hospital. Et sykehus i verdensklasse. Så hva er problemet?

08.07.2010

St. Olavs Hospital. Et sykehus i verdensklasse. Så hva er problemet?

Superlativene og lovordene sitter løst når man snakker om Trondheims nye sykehus. Et nytt sykehus som er bygget med pasientopplevelsen for øye.

Det tradisjonelle profesjonsperspektivet som preger så mange sykehus, er kraftig utfordret. Og dermed er det heller ikke så overraskende at sykehuset er omdiskutert og har måttet tåle til dels krass kritikk fra nettopp noen av de profesjonene som dominerer sykehusene.

Sjefsarkitekt Ragnhild Aslaksen har sittet med et helhetlig ansvar for det gigantiske prosjektet, og holdt et sikkert tak i alt fra reguleringsplan til kunstnerisk utsmykning. Den helhetlige tanken bak det nye sykehuset kom som et resultat av idekonkurransen i 1995.

Vinnerforslaget stod ut med en klar arkitektonisk ide, hvor sykehuset utformes som en åpen bystruktur med alminnelige hus og kvartalsvise sentra. En del ev byen, rett og slett. Så får tiden vise om ideen bærer og tåler virkeligheten og realitetenes mangelfullhet.

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten