Laisr ch.air… Verdens letteste stoler fra et norsk talent i utlandet

07.12.2009

Laisr ch.air… Verdens letteste stoler fra et norsk talent i utlandet

Det er Torgny Fjeldsaar og Javier Alberich som står bak møbelmerket Laisr. Selskapet holder til i Basel i Sveits, men designet er det norske Torgny Fjeldskaar som står for. Han jobber til daglig i som designansvarlig i Cannondale, men på fritida er det altså stoler som gjelder.  Høyteknologiske stoler.



Som Torgny sier selv; Jeg har en del kunnskap om høyteknologiske materialer, og tenkte et ville være artig å bruke i stoler. Resultatet ble verdens letteste stoler som kan løftes med bare en finger! De er lagd i karbonfiber og med samme produksjonsprosess som benyttes til sykler. 



Med disse stolene tar også Fjeldskaar et annerledes miljøperspektiv; Stolen er designet for å vare evig. Karbon er ikke et spesielt miljøvennlig materiale, men det er sterkt og holdbart. Så du kan kjøpe stolen, ta vare på den og bruke den resten av livet. Resirkulering er en del av miljødebatten. Holdbarhet en annen…



Fjeldskaar vant også Norsk Forms pris til unge formgivere 2009, og uttrykte sin glede med følgende kommentar; ”Det var veldig gøy. Jeg har ikke vunnet noe i Norge siden jeg ble kretsmester i fotball”. 


Kommentarer

Gravatar profile image

07.12.09 11:13 sindre Svar

ha! superkult!

Gravatar profile image

07.12.09 11:13 pedro Svar

love it!

Gravatar profile image

09.12.09 23:37 Johan Svar

Noen som hvet hvor de kan kjøpes?

Gravatar profile image

10.12.09 13:55 ine

...du kan kjøpe på hello@laisr.com

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten