Skikkelig norsk fra Bjørklund – ostehøvel, skalldyr og rakfisk…

30.06.2011

Skikkelig norsk fra Bjørklund – ostehøvel, skalldyr og rakfisk…

Thor Bjørklund & Sønner fant opp ostehøvelen i 1925, og i 1988 mottok bedriften Merket for god design for nettopp en ostehøvel. Men det er ikke bare ostehøvler de styrer med…

De siste årene har Bjørklund begynt å satse mer på genuine produkter med særegent design, for eksempel rakfisksettet Kvenna som er designet av Joachim Mustad og ikke minst skalldyrbestikket Stad, designet av Eirin Støen, som har fått mye positiv omtale. Bjørklund mottok både Merket for god design og Red Dot Design Award for nettopp Stad.

 

Bestikket skiller seg ut fra tradisjonelt skalldyrbestikk. – Det har en kompakt sylinderform som gir god balanse i hånden. Man kjenner kvaliteten i det formmessige og i materialvalget, sier Kristin Melgårdsbakken hos Thor Bjørklund & Sønner. Hun forteller at bestikket er laget av plast og stål. – Vi lot ikke produksjonsprinsippet begrense formgivning. Formen kom som førsteprioritet, og produksjonen har nok blitt mer komplisert enn med andre skalldyrbestikk, forklarer Melgårdsbakken.

Du finner Bjørklundproduktene hos Norsk Flid Husfliden.

Kommentarer

Gravatar profile image

30.06.11 19:00 Linda Svar

Emballasjedesign: Strømme Throndsen Design stdesign.no

Gravatar profile image

13.07.11 10:57 holen Svar

liker skalldyrdsesignet!

Gravatar profile image

05.08.11 07:47 Karen Svar

Hei. For en flott blogg. Har du vurdert å vende deg mot internasjonale lesere? Ville ha blitt fantastisk eksotisk for dem, og ikke minst god markedsføring disse entrepenørene.

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten