Nøgne Ø – det lille bryggeriet som sprenger terningskalaen og lager japansk nasjonaldrikk i Grimstad

28.01.2011

Nøgne Ø – det lille bryggeriet som sprenger terningskalaen og lager japansk nasjonaldrikk i Grimstad

Nøgne Ø er det lille bryggeriet i Grimstad som lager utallige gode ølsorter, deriblant kanskje den eneste juleølen som noen gang har fått terningkast sju(!) i Dagbladets test. Nøgne Ø vant også gull for Dark Horizon og sølv for sin Porter under World Beer Cup 2008.

I 2010 vant de prisen for beste øl og for beste microbryggeri på Australian Internationel Beer Awards. Ølen Nøgne Ø - Imperial Brown Ale gjorde det også skarpt i «Radioresepsjonens verdensomspennende Øltest» med flere måneder på førsteplass. Så da er det vel på tide at du finner din egen favoritt hvis du ikke allerede har gjort det? Sjansen for at du finner en er i hvert fall stor.

Og er du ikke øl-elsker så hva med sake da..? Nøgne Ø er det eneste Norske sake-bryggeriet, og det første i Europa, med sin "hadaka jima” (Nøgne Ø på japansk). Saken er Yamahi og laget med Ginpu ris fra Hokkaido. Saken kan bestilles på alle vinmonopol i Norge hvis de ikke har den allerede. Enjoy!

Kommentarer

Gravatar profile image

31.01.11 09:54 ingar Svar

kult!

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten