Noen ting er nesten for godt til å være sant. Som Åpent Bakeri. Håndverksbakeriet bak slottet, som etter 10 år er blitt en institusjon.
![](/fileshare/filarkivroot/blogg/Mat/%C3%A5pent%20bakeri2.jpg)
Det var ikke mange som hadde tro på den nye etableringen i den litt bortgjemte Inkognitogaten – men er det bra nok, finner folk frem. Og det gjør de til Åpent Bakeri.
![](/fileshare/filarkivroot/blogg/Mat/%C3%A5pent%20bakeri3.jpg)
Lørdag morgen er det lang kø ute på gaten, og det er ikke få tilreisende som har lurt på hva det er som får oss i verdens rikeste land til å stille opp i kø på den måten. Vi som har hatt gleden av å smake, vet at det er mye der inne som frister.
![](/fileshare/filarkivroot/blogg/Mat/%C3%A5pent%20bakeri4.jpg)
Nybakt brød, varme croissanter, byens kanskje billigste og beste frokost – og antagelig verdens beste boller. Bollene kan du prøve å bake selv, etter bakeriets egen oppskrift som du finner i boken som er å få kjøpt der.
![](/fileshare/filarkivroot/blogg/Mat/%C3%A5pent%20bakeri5.jpg)
Og vi bør vel navne at Åpent Bakeri har åpnet fire bakerier til. Alle basert på samme enkle men krevende oppskrift: enkle og naturlige råvarer, solide tradisjoner hvor bakere står dag og natt og baker på gammelt vis.