Nye etiketter, ekte råvarer, masse feeling og flasker tegnet ved Moss Glassverk i 1967

29.07.2011

Nye etiketter, ekte råvarer, masse feeling og flasker tegnet ved Moss Glassverk i 1967

Det var et foredrag om "flytende frukt" av professor Misvær fra Norges Landbrukshøyskole i 1935 som vekket interessen blant fruktdyrkere og hageeiere i Askim om å starte et fruktpresseri. Og så ble det til at Askim Frukt- og Bærpresseri ble etablert april 1936 som et privat andelsselskap, kun for folk fra Askim. 

I dag er det fremdeles full produksjon av saft, syltetøy, geleer og det man måtte kunne lage av fersk frukt og bær. Du kan enten levere inn dine egne frukt og bær, eller du kan kjøpe ferdige produkter. Askim Frukt- og Bærpresseri følger sesongene, og presser frisk rabarbra i juni, modne bær i august og september og kvalitetsepler fra september til november. Fabrikkutsalget i Askim er åpent hele året, men du får også kjøpt produktene på utvalgte butikker rundt i landet. 

Etikettene til råsaftene og geléene har nettopp fått et solid designløft, men flaskene er beholdt og er identiske med dem som ble tegnet og produsert ved Moss Glassverk i 1967. Dette er en bedrift med masse historie, masse tradisjon og feeling og som samtidig er høyst moderne. 75 år med frukt og bær er ingen alder – Askim Frukt- og Bærpresseri er tidsriktig som aldri før.

Kommentarer

Gravatar profile image

17.11.15 22:50 Mai kristin Henriksen Svar

Hei. Jeg jobber med 25 fantastiske damer i en barnehage i Maura, like ved Gardermoen. De er barnas hverdagshelt å fortjener å bli satt pris på. Jeg har så lyst å overraske dem med en goodiebag med vareprøver eller lignende. Har dere mulighet å hjelpe meg med å sette ett kjempe smil på så mange damer ???? Håper på et positivt svar Med vennlig hilsen Mai Kristin Henriksen Vipeveien 4 2032 Maura Hilsen Maia Sendt fra min iPhone Hilsen Maia Sendt fra min iPhone

Gravatar profile image

17.11.15 22:50 Mai kristin Henriksen Svar

Hei. Jeg jobber med 25 fantastiske damer i en barnehage i Maura, like ved Gardermoen. De er barnas hverdagshelt å fortjener å bli satt pris på. Jeg har så lyst å overraske dem med en goodiebag med vareprøver eller lignende. Har dere mulighet å hjelpe meg med å sette ett kjempe smil på så mange damer ???? Håper på et positivt svar Med vennlig hilsen Mai Kristin Henriksen Vipeveien 4 2032 Maura Hilsen Maia Sendt fra min iPhone Hilsen Maia Sendt fra min iPhone

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten