Norway says 10

13.05.2009

Norway says 10
Designtrioen Norway Says har plassert norsk design på verdenskartet, og er uten tvil den mest fremgangsrike og omtalte norske designgruppen noensinne. Det ti år lange suksessrike samarbeidet markeres med en retrospektiv utstilling Norway Says 10 i Nasjonalmuseet / Kunstindustrimuseet.

Utstillingen viser nyskapende møbler, lamper, tekstiler, bruksgjenstander og industridesign. Mønstringen inneholder også en premiere - verdenslanseringen av Up-serien, et belysningssystem for offentlige rom, som Norway Says har designet for det italienske firmaet ewo.

says10

Norway Says skaper enkle, nyminimalistiske møbler og designprodukter med former som appellerer like mye til det emosjonelle som til det funksjonelle. 

utstilling

Norway Says forholder seg til en internasjonal designkultur, men deres produsenter er enten skandinaviske eller norske. Bevisst eller ubevisst har de vært med på å bevare og skape nytt liv i mange eldre, norske fabrikker som LK Hjelle, Lone Teppeindustri, Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, Biri Tapeter og Porsgrunds Porselænsfabrik. Disse fabrikkene har lenge vært med å befeste norsk design og kulturarv, og med Norway Says har de fått en revitalisering og en berømmelse som strekker seg langt ut over Norges grenser.

kunst og pris

Norway Says har vunnet en rekke priser, deriblant Torsten og Wanja Søderbergs pris (2007), Bruno Mathson-prisen (2004), Wallpaper design award (2004 og 2009) og Norsk Designråds hederspris (2003).

Utstillingen varer til 23. august, så du har god tid, men ikke glem og gå.

Kommentarer

Gravatar profile image

14.05.09 09:52 lsa Svar

Jeg oppfordrer ALLE til å ta turen innom utstillingen!

Gravatar profile image

14.05.09 11:27 hanne Svar

mange fine produkter * kult at de har gjort så mye forskjellig for gamle norske bedrifter!

Gravatar profile image

14.05.09 14:52 Robert Svar

De burde dra rundt med utstillingen til de store byene

Gravatar profile image

05.05.11 12:30 Ving Svar

BION I'm ipmrsesed! Cool post!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten