Scandinavian design goes sensual

19.10.2012

Industridesigneren Kristine Five Melvær jobber med kommunikasjon gjennom design, og forener grafisk design med produktdesign. Som hun selv sier forsøker hun alltid å lage et emosjonelt bånd mellom objektet og brukeren. Produktene til Kristine kjennetegnes i stor grad av myke, sensuelle former, men med en skandinavisk enkelhet som gjennomsyrer det hele. Vakkert!

Bloom er en serie bestående av tre lamper som helt tydelig har hentet sin inspirasjon fra naturen. Selve skjermen er som en stor dråpe, en frukt eller en knopp, mens sømmene i konstruksjonen minner om fiber.

Romdeleren tint er inspirert av tynne gardiner som blåser i vinden. Lett og luftig og akkurat passe transparent til å gi en god, lett og levende romfølelse.

Light Jars fanger lyset, bokstavelig talt, og du kan lage den helt til din egen ved å plassere din favoritting i den. En perfekt gave der du kan sende med en personlig, liten lykketing inni!

Sunday er bokstavelig talt inspirert av lange, rolige søndags morgener med varme levende lys i en kald norsk morgenluft. Nydelig stemningsskapende med lyskilden høyt plassert i lampen.Ray er lampen som på mange måter er den den arketypiske lampeformen, men som samtidig utfordrer måten vi ser den på. Den uvanlige og litt odde formen gjør de to Ray lampene til funksjonelle skulpturer i rommet.

Og det er ikke bare vi som er fascinert av de mange flotte lampene til Kristine Five Melvær. I år venter Stockholm, New York, Oslo, London og Tokyo på hennes utstillinger.

Kommentarer

Gravatar profile image

25.10.12 09:45 Irene Bakke Svar

Fy søren! Dette var lekkert! Spesielt de til å legge små favoritt-ting inni!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten