Norsk design på MoMa i New York. Og i Tokyo

06.02.2012

 

Da har altså en norsk designer fra Voss klart å designe et kakesett for Hardanger Bestikk så unikt at det har fått plass i salgskolleksjonen på selveste MoMa (Museum of Moderen Art) i New York. Grattis og hurra for norsk design! Kakespaden og kakekniven som er designet av Per Finne, befinner seg dermed side om side med  van Gogh, Picasso, Monet, Jackson Pollock og Andy Warhol på Manhattan. Per Finnes kakesett er imidlertid i butikken til MoMa, de andre i utstillingen.

Både designer og adm dir i Hardanger Bestikk sier til Aftenposten at de er svært  overrasket og ikke minst beæret over å bli antatt til kolleksjonen til verdens fremste museum for moderne kunst. Etter de ble tatt inn på MoMa i New York har de senere også blitt tatt inn i salgskolleksjonen til MoMa i Tokyo. Så da er altså Voss og Hardanger og norsk design på vandring ut i verden. Lykke til videre og grattis igjen!

 

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten