En tid for juleøl og etiketter…

07.11.2011

En tid for juleøl og etiketter…

Vi nærmer og julen med stormskritt, enten vi vil det eller ikke, og butikker og hjem fylles sakte men sikkert opp med jul og det som hører til. En klassiker er selvsagt juleølen, som alltid er et fast inventar i de norske hjem i sesongen.

Det finnes et stort antall juleøl, og like mange etiketter og personlige favoritter. Tradisjonelt sett deler man juleøl inn i to kategorier: Tradisjonelt norsk juleøl og Spesialjuleøl, men ønsker du en mer inngående forklaring på forskjellene kan du lese det her. For det vi er mest opptatt av i denne omgang er rett og slett etikettene. Etiketter som er med på å dekorere de norske julebordene landet over.

Og når det kommer til jul og øl er vi nordmenn erketradisjonelle, og det gjelder å ikke bomme på etiketten. Til jul i 2009 fikk EC Dahls merke dette da de lanserte en modernisert versjon av etiketten… Folk fant ikke juleølen og ville ikke ha den moderne varianten.., og kritikken fra det norske (og spesielt trønderske) folk raste til langt ut i sommeren! Nå er de tilbake til god gammel etikett. Du kan lese hele saken her.

Vi skal ikke påstå eller fastslå hvilken juleøl som er den beste, og heler ikke den fineste, men det vi med sikkerhet kan si, er at disse flaskene vil prege mangt et bord i ukene framover! Kom gjerne med en kommentar på din favoritt, både på smak og utseende, for til slutt er det du og din smak som velger. God jul(eøl)!

Kommentarer

Gravatar profile image

11.11.11 16:50 Hans Svar

Hei Dahls! Beste juleølen 2011!

Gravatar profile image

11.11.11 16:52 bertil Svar

Dahls!? Kanskje fin, men ikke i nærheten av julesnadder.

Gravatar profile image

11.11.11 16:53 pernille Svar

Juleøl er definitivt det beste med jula!

Gravatar profile image

13.11.11 21:45 Peder Svar

Jeg stemmer på julebrygg!

Gravatar profile image

16.12.11 12:36 triveligearne Svar

CB - Sørlandets stolthed!!!

Gravatar profile image

16.12.11 12:36 triveligearne Svar

CB - Sørlandets stolthed!!!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten