Porsgrund porselen - i skibakker og norske kaffeslaberas siden 1885.

14.03.2011

Porsgrund porselen - i skibakker og norske kaffeslaberas siden 1885.

Porsgrund porselen har fasilitert norske hjem og kaffeslaberas i over 120 år. Og med på laget har de alltid hatt med seg de fremste norske designerne – de er rett og slett et lite stykke norsk designhistorie.

I begynnelsen var blant andre Holmboe, Munthe og Kittelsen kunstnere fabrikken knyttet til seg. Fra 1928 hadde Nora Gulbrandsen som eksponent for art-deco en sentral rolle i produktutviklingen som kunstnerisk leder, og siden da var på mange måter scenen satt.

De senere årene har blant andre tidligere Norway Says, Johan Verde, Hareide DesignMill, Bjørg Thorallsdottir, Jan Vincents Johannessen og Finn Schjøll kommet til. Og flere blir det helt sikkert!

Det du kanskje ikke visste var at Porsgrund har et patentert porselens-spor for hoppbakker i sommersesongen. Disse porselenssporene ligger i 100 hoppbakker verden over fra Holmenkollen til Nagano. Noe å tenke på under neste kaffeslaberas…

Kommentarer

Gravatar profile image

17.03.11 09:11 kristian Svar

Kult! Det var nytt for meg med skibakkene...

Skriv kommentar
captcha

Siste kommentarer

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten