Har du alt klart til i morgen?

16.05.2012

I morgen er det 17. mai og alle landets bunader er den fineste dekorasjoen på den store folkefesten. I år som i fjor skal bunadsskjorta strykes, søljene pusses og stakken rettes. Det krever litt forberedelser for å ha på seg bunaden, men når den kommer på og alt sitter som det skal - ja, da er det verdt det! Om du nå ser at noe mangler, så stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk - enten du mangler bunadssølv, bunadssko eller trenger tips & råd.

For mange er stryking av bunadsskjorta en utfordring. Et godt tips er å fukte skjorta godt før du stryker den, da blir den lettere å stryke. Når du stryker inn mot piperynker, strekk litt i stoffet for å komme godt til inn mot rynkene.

Hvis du har tatt frem bunadsskjorta di og oppdaget at den er gul, kan du vaske den med Biotex hvitt i et skyllekar av stål. Skyll den godt, minst ti ganger. Oppbevaring av bunadsskjorta er viktig for å unngå at den blir gul. Vask den etter bruk, brett den sammen og legg den i en skjortepose av tekstil. Ikke stryk den før du legger den bort. 17. mai er også barnas dag. Har du ikke antrekket klart til de små, ta turen innom Norsk Flid Husfliden å se etter våre flotte barnebunader. Til lykke med dagen i morgen - hipp, hipp hurra!

Bildene av den nye barnebunaden er fra bunadboken Scandinavian Folklore vol II, av Laila Duran. Ta en titt på de flotte bunadene: www.scandinavianfolklore.com

Kommentarer

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten