Svartlamoen barnehege - fra bilbutikk til kunst- og kulturbarnehage

18.02.2010

Svartlamoen barnehege - fra bilbutikk til kunst- og kulturbarnehage

I 2006 flyttet bilforhandleren Strandveien Auto ut av Svartlamoen, et byøkologosk forsøksområde i Trondheim. Kommunen overtok lokalene og bilutstillingshallen fra 1983 ble utpekt som nytt barnehagebygg og parkeringsplassen rundt utstillingshallen ble omgjort til utendørs lekeareal. Resultatet ble Svartlamoen barnehage.Den store takhøyden og de store vindusflatene i originalbygningen er beholdt og  gir mye lys og god kontakt mellom inne og ute. Inne er den gamle bilhallen bygd om med tre ulike ”hus” samlet rundt et stort overlyst ”torg”. Her er det alt fra lekerom til kjøkken.  Utearealet er tilrettelagt for potetåker, sauebeite og hyttebygging. Det er også en stor overbygd terrasse som vender mot syd om også kan benyttes som atelier.  Her er det aller meste tilrettelagt for hovedbrukergruppen – nemlig barna!Det er Brendeland & Kristoffersen arkitekter AS som har tegnet barnehagen. De har gjort en del andre bygg i området også, blant annet Svartlamoen kultursenter og kollektivet som ble Norges høyeste trehus. Svartlamoen er en spennende og annerledes bydel i vekst – den økologiske matvarebutikken og kafeen Ramp er personlige favoritter som anbefales på det sterkeste!

Kommentarer

Gravatar profile image

19.02.10 16:52 ine Svar

anbefaler ramp på det sterkeste!

Gravatar profile image

19.02.10 16:53 per Svar

digger svartlamoen! der er det virkelig mye spennende som skjer. Kult med de nye miljøvennlige byggene!

Skriv kommentar
captcha
Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten