Stor bunadsmesse på Det Norske Teatret 2017

31.05.2016

Torsdag 21. september 2017 er det stor bunadsmesse på Det Norske Teatret i Oslo fra klokken 14:00 - 20:00. Her kan du se et stort utvalg av de originale bunadene fra Norsk Flid Husfliden, og møte de som syr dem. Inngangen er gratis - så gå ikke glipp av denne muligheten til å se mange av landets vakreste bunader!

Bunadsyerskene tar mål - og du kan bestille bunaden din direkte om du ønsker det.

Du kan kontakte den bunadspesialisten du ønsker å møte på forhånd, eller bare stikke innom!

Alle er hjertelig velkommen!

Dagens bunad

10.04.2016

 

Hver bunad har sine helt spesielle historier – om hvorfor den er akkurat sånn, hvilke tradisjoner som førte til denne klesstilen, hvem som eventuelt har brukt den tidligere, og hvor de ulike mønstrene er hentet fra.

Noen bunader er en tro kopi av en drakt til en historisk person, som mannsbunaden fra Ålen som er en tro kopi av drakten til spellemannen Johannes Reitan fra nettopp Ålen. Andre har hentet inspirasjon fra ulike drakt-tradisjoner i området, og enkelte har faktisk mønsteret fra et gammelt skap i regionen som en del av broderiet. I tiden framover mot den store dage, 17. Mai, vil vi presentere dagens bunad både på Facebook og på Instagram – så følg med på historiene. Vi er temmelig sikker på at du vil lære noe nytt om bunad!

17. mai-klar?

08.04.2016

Det finnes vel neppe noe klesplagg med flere detaljer enn bunaden. Skjortene…, tørklene.., strømpene.., skoene… Bare sølvet er jo en historie i seg selv. Nå går vi snart inn i den aller travleste bunadsesongen, så da er det på tide å sjekke at skoene passer, skjorta er i fin form og at det ikke er noe du mangler neste gang du skal ta fram den aller fineste stasen fra skapet.

Hos Norsk Flid Husfliden finner du alt du trenger til bunaden din og litt til. For det er faktisk mange muligheter som kan skille ut bunaden din litt ekstra på 17. mai. Hva med en unik bunadstøvlett istedenfor den klassiske skoen, eller et lufttett smykkeskrin som holder sølvet like fint og blankt til neste gang det skal fram? Velkommen til oss!

Bunad eller bunadstilbehør til jul?

25.11.2015

Pynt deg i det fineste du har. For mange av oss er det bunad. Og pynt gjerne bunaden din også. Med nytt tilbehør får bunaden din et ekstra løft, og kan du tenke deg en finere gave å legge under treet?

Bunad er mer populært enn noensinne. I en verden som blir stadig mindre og hvor det ikke er enkelt å se på klesstilen om en person er fra Norge, Danmark eller Nederland, er bunaden et plagg som sier noe om hvor du kommer fra og hvem du er. Nettopp dette var utgangspunktet for at bunad ble bunad på 1900-tallet med Hulda Garborg i spissen. Norge trengte en egen identitet, og bunad slik vi kjenner de i dag, bygger på folkedrakttradisjoner.

Bunadspledd – ideen ble til på selveste julaften 

Bunadspledd er inspirert av norske bunader. Engesvik fikk ideen til bunadspleddene en julaften for noen år siden da han satt på kjøkkenet. Rundt seg hadde han sin bunadskledde kjæreste og hennes familie. Alle hadde på seg bunader fra Setesdal. Fargene, stripene og detaljene var overveldende, og Engesvik så da at bunader kan oppleves som farger komponert på en overflate. Bunadspleddene er nettopp en forenkling og oversettelse av bunadene til en annen overflate; et bunadspledd.

Linn bunadstøvlett – spesielt for Norsk Flid Husfliden

Linn bunadstøvlett fra Klaveness er en behagelig og elegant bunadstøvlett i skinn. Dagfinn Klaveness bestemte seg for å produsere sko i 1957, og startet i en tid hvor de fleste norske skofabrikker var i ferd med å tape konkurransen fra lavkostland. Kleveland var mannen som ikke ville gi opp. Heldigvis. Linn bunadstøvlett er utviklet eksklusivt for Norsk Flid.

Smykkeskrin til bunadssølvet 

Det beste for å ta vare på bunadssølvet er et lufttett smykkeskrin. Dette designet fra Telerosa i Porsgrunn er utviklet spesielt for Norsk Flid. Det er det innvendige skrinet som er lufttett, og det er i tre etasjer for å få plass til et komplett sølvsett. Designerne i Telerosa har Walt Disney som kunde. Så da blir det jo nesten litt Disney-jul med et smykkeskrin til jul!

Tilbehør til bunaden som sølv, pledd, sko, smykkeskrin og bunadsposer er gavene som garantert varer. Og det er jo kanskje det fineste med bunaden – at den varer. Den tas frem og brukes ved de spesielle anledningene år etter år.

Stor bunadsmesse på Det Norske Teater!

04.09.2015

Tirsdag 8. september er det stor bunadsmesse på Det Norske Teater i Oslo fra klokken 14:00 - 20:00. Her kan du se et stort utvalg av de originale bunadene fra Norsk Flid Husfliden, og møte de som syr dem. Inngangen er gratis - så gå ikke glipp av denne muligheten til å se mange av landets vakreste bunader!

Bunadsyerskene tar mål - og du kan bestille bunaden din direkte om du ønsker det.

Du kan kontakte den bunadspesialisten du ønsker å møte på forhånd, eller bare stikke innom!

Alle er hjertelig velkommen!

Bunad er bunad. Eller er det egentlig det?

23.04.2015

De fleste har vel fått med seg at det bare er Jarlsberg som er Jarlsberg. Gulost derimot er noe helt annet, og må ikke forveksles med originalen. Sånn er det egentlig med bunad også. For det er ingen ting som kan erstatte den originale bunaden. Sydd for å vare i generasjoner av folk som virkelig kan faget sitt. Og selvfølgelig med det riktige tilbehøret til hver enkelt bunad.

Har du lyst til å gjøre litt ekstra stas på bunaden din i mai? Da er det akkurat det du skal gjøre. Invester i det originale bunadstilbehøret og gi bunaden din det løftet den fortjener. Tilbehøret til din bunad finner du i din lokale butikk. Generelt Bunadstilbehør på nett.

Visste du forresten at vi har utviklet en egen bunadsstøvlett? Den er laget eksklusivt for Norsk Flid Husfliden og du finner den i nettbutikken eller en av butikkene våre. Der finner du også bunadstilbehør og alt du trenger for å oppbevare bunaden din.

 

 

Bunadsmesse

07.08.2013


Neste bunadssesong kommer raskere enn du tror - Møt Norsk Flid Husfliden på salgsutstillingen i Oslo 20. august 2013. En minibunadssesong er straks i gang – høstens konfirmanter. Og så er det plutselig et høstbryllup, så er det jul og så er våren her med ny høysesong for bunad! Så egentlig er det vel bunadssesong året rundt. Og det er i hvert fall ingen grunn til å vente med å bestille din drømmebunad – for godt håndverk skynder seg ikke. 

20 august 2013 treffer du Norsk Flid Husflidens fremste bunadseksperter på salgsutstillingen på Thon Hotell Opera i Oslo. Stikk innom for en spesiell bunadsopplevelse. Her kan du se, oppleve og bestille noen av Norges flotteste bunader. Ta kontakt med en av deres lokale butikker for avtale på utstillingen. Her blir det tatt mål og du får hjelp og veiledning med alt du måtte trenge i forbindelse med din nye bunad. Utstillingen varer fra kl 11.00-19.00. 

I mellomtiden kan du gjøre litt vindushopping i nettbutikken, hvor de fleste av Norges bunader er presentert. Her kan du også kjøpe en rekke tilbehørsartikler til bunaden din for å pimpe den litt ekstra til neste fest!

Ny bunad til jul? Eller neste 17 mai?

01.07.2013

20 august 2013 treffer du våre fremste bunadseksperter på salgsutstillingen på Thon Hotell Opera i Oslo. Norsk Flid Husfliden, Norges ledende leverandør av bunader, inviterer deg til en spesiell bunadsopplevelse. Her kan du se, oppleve og bestille noen av Norges flotteste bunader. Noter deg datoen allerede nå, og ta kontakt med en av våre lokale butikker for avtale på utstillingen.

Vi tar mål og hjelper deg med alt du trenger i forbindelse med din nye bunad. Utstillingen varer fra kl 11.00-19.00. I mellomtiden kan du gjøre litt windowshopping i nettbutikken vår, hvor de fleste av Norges bunader er presentert.

En ny bunadssesong er allerede i gang!

29.05.2013

Nå er på mange måter den nye bunadssesongen allerede i gang. For på systuene hos Norsk Flid Husfliden er det først full fart fram mot alle som skal ha sine bunader klare til 17. Mai, og så er 18. mai den dagen da det renner inn med nye bunadsbestillinger til neste år.

En bunad som skal vare i generasjoner er ikke sydd over natta, så det kan være lurt å legge inn bestillingen for neste års mai-begivenheter allerede nå. En bunad fra Norsk Flid Husfliden er skreddersøm, håndbroderi og ikke minst en opplevelse. En opplevelse å få sydd, og en opplevelse å bruke etterpå. 

Det finnes flere hundre ulike bunader i Norge, og Norsk Flid Husfliden syr de fleste av dem. De forvalter den tradisjonen de er en del av, og er også med på å utvikle nye bunader etter hvert. For fortsatt er det slik at den fineste bunaden ligger gjemt i en kistebunn og venter på å bli funnet og rekonstruert.

Hver bunad har sine helt spesielle historier – om hvorfor den er akkurat sånn, hvilke tradisjoner som førte til denne klesstilen, hvem som eventuelt har brukt den tidligere, og hvor de ulike mønstrene er hentet fra. Noen bunader, som mannsbunaden fra Ålen, er en tro kopi av drakten til spelemannen Johannes Reitan fra nettopp Ålen. Andre har hentet inspirasjon fra ulike drakttradisjoner i området, og enkelte har faktisk mønsteret fra et gammelt skap i regionen som en del av broderiet.

En bunad fra Norsk Flid Husfliden er sydd spesielt for deg. Sydd for å vare i generasjoner.

Bunad er gatemote – i mai

15.05.2013

Det er ikke mye som minner om støvete tradisjoner, når du ser de nye bunadsbildene Lars Botten har tatt for Norsk Flid Husfliden. Mer enn 110 bunader ble fotografert over en periode på 10 dager – et helt unikt dokumentasjonsprosjekt som virkelig viser hvorfor bunaden har en så enestående posisjon her i Norge. Bildene er presentert på de nye nettsidene som Norsk Flid Husfliden nylig lanserte.

Du kan også se et håndplukket utvalg i kampanjen som går DN s magasin D2 i disse dager. Og timingen er selvfølgelig ikke tilfeldig, for mai er den store bunadsmåneden her til lands. Da blir bunaden rådende gatemote, og Norge får gleden av å se resultatet av et ufattelig antall arbeidstimer i systuene landet rundt. Bunaden er en av veldig få ting som lages for å vare i generasjoner i dag. På samme tid er det et innovativt stykke arbeid, for det jobbes kontinuerlig med utvikling av nye bunader med solid forankring i gamle drakttradisjoner og historisk klesstil.

Copyright MadeinNorwayNow 2011

Blogglisten